Ergoterapist Hangi Görevleri Yapar?

Ergoterapistler sağlık yöneticisi olarak bir sağlık tesisinin performansını düzenleme ve koordine etme sürecini belirler. Bir sağlık yöneticisi, bir sağlık kuruluşunun iş ve idari icraatlerini denetler ve klinik olan veya klinik olmayan personel, ortak kuruluşlar, sigorta şirketleri, devlet kurumları vb. dâhil olmak üzere genel iç sağlık sisteminden sorumlu olurlar. Böylece insan hak ve özgürlüklerine saygı gösteren, din, dil, ırk, etnik köken, fikir, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, bedensel engel ve benzeri özellikler nedeniyle ayrımcılık ve önyargıya yer vermeden hakça ve dürüst davranabilen, saydamlık ilkesi ile saklı kalması gereken bilginin korunması ilkesi arasında denge kurabilen kurumlar ortaya çıkmasını sağlar.

Bu kurumlar, bireyler ve birimler arası ilişkilerin her zaman karşılıklı saygı çerçevesinde tutulmasına yardımcı olur, Kurumsal kaynakların korunması, özenli, verimli ve etkili kullanımını sağlayabilen, yapılan iş ve alınan kararlarda insanlığın yararı gözetilip sosyal sorumluluk bilinciyle davranabilen, kişisel yetkinliğin geliştirilmesi; dürüstlük, güvenilirlik, hak ve sorumlulukların bilinciyle davranır. Deneyim ve emeğe saygı gösterebilen, çevreye karşı duyarlı davranabilen çalışma ortamının oluşmasını sağlar.

Ergoterapinin özel tedaviye ihtiyacı olan fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal, duyusal, davranış problemleri olan bireylerin kendine bakım ve bağımsız yaşam becerilerini geliştirerek her bir birey için fırsat eşitliği kapsamında toplumla uyum içerisinde yaşamalarını amaçlar. Böylece ergoterapinin çalışma alanları

- Psikiyatrik Rehabilitasyon
- El Rehabilitasyonu
- Mesleki Rehabilitasyon
- Toplum Temelli Rehabilitasyon
- Onkolojik Rehabilitasyon
-  Kognitif Rehabilitasyon
- Engelli Bireyler
- Yardımcı teknoloji
- Geriatrik Rehabilitasyon
- Nörolojik Rehabilitasyon
- Pediatrik Rehabilitasyon