Program Çıktıları

2024-2025 Ergoterapi Bölümü Program Çıktıları (PÇ)*

PÇ NO

PROGRAM ÇIKTILARI

Program çıktıları, ergoterapi alanına özgü standartlar, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi, Ergoterapi Ulusal Çekirdek Eğitim Programı ile birlikte iç ve dış paydaşların görüşleri dikkate uyumlandırılmıştır.

1

Mesleki uygulamalarında kanıta dayalı bilgileri kullanarak bireyin biyolojik, psikolojik ve sosyal açıdan doğasını, hayata katılımını, günlük yaşamdaki ihtiyaçlarını, bunlarla ilgili performansını belirler.

2

Mesleki uygulamalarında kanıta dayalı bilgileri kullanarak bireyi biyolojik, psikolojik, sosyal, teknolojik ve ergoterapi bilimine ait bilgileriyle analiz eder, mesleki performansının gerektirdiği tüm rolleri yerine getirir

3

Aktivite ve katılım kısıtlılıklarını eleştirel olarak yorumlayıp, rehabilitasyon ve tedavide aktivitelerini kullanarak birey merkezli olarak çalışır.

4

Bireylerin ve toplulukların aktivite ve yaşamsal rollerini yerine getirmek ve sağlık ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla uygun teorileri ve modelleri seçerek uygun müdahaleyi planlar.

5

Rolleri ve katılımı sağlamada hizmet alanlar, bakım verenler, takım üyeleri ve diğer paydaşlar ile işbirliği içinde ve disiplinler arası çalışır.

6

Bireysel farklılıkları, kültürel inançları, örf ve adetleri ve bunların aktivite, rol ve katılıma etkilerini dikkate alır.

7

Ergoterapi alanında yeni bilgi üretimini destekleyecek araştırma, bilimsel etkinlik, proje çalışmalarına katılır

8

Sağlık sektöründe kalite sistemlerinin geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve sürekli iyileştirilmesinde sorumluluk alır.

9

Bir yabancı dil kullanarak ergoterapi alanındaki gelişmeleri izler ve mesleki uygulamalarına yansıtır.

10

Yaşam boyu öğrenmeyi benimseyerek mesleki ve bireysel gelişimini sürdürür.

 

2023-2024 Ergoterapi Bölümü Program Çıktıları (PÇ)*

Program Çıktı No (PÇ*) Program Çıktı İçeriği
PÇ1: Bireyin biyolojik, psikolojik ve sosyal açıdan doğasını, hayata katılımını, günlük yaşamdaki ihtiyaçlarını, bunlarla ilgili performansını belirler.
PÇ2: Bireyi biyolojik, psikolojik, sosyal, teknolojik ve ergoterapi bilimine ait bilgileriyle analiz eder.
PÇ3: Aktivite ve katılım kısıtlılıklarını eleştirel olarak yorumlayıp, rehabilitasyon ve tedavide aktivitelerini kullanarak kişi merkezli olarak çalışır
PÇ4: Kişiler ve toplulukların aktivite ve yaşamsal rollerini yerine getirmek ve sağlık ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla uygun teorileri ve modelleri seçerek uygun müdahaleyi planlar.
PÇ5: Ulaşılabilir, adapte edilebilir çevreleri oluşturarak bireyin toplumsal katılımını geliştirmek için çalışır.
PÇ:6 Rolleri ve katılımı sağlamada hizmet alanlar, bakım verenler, takım üyeleri ve diğer paydaşlar ile işbirliği içinde ve interdisipliner olarak çalışır.
PÇ:7 Kişisel farklılıkları, kültürel inançları, örf ve adetleri ve bunların aktivite, rol ve katılıma etkilerini dikkate alır.
PÇ:8 Ergoterapi uygulamaları ve/veya ergoterapi bilimi ile ilişkili konularda araştırma ihtiyaçlarını belirleyerek yaşam boyu öğrenmeyi sürdürür.
PÇ:9 Yönetim ve kalite prensiplerine göre uyguladığı müdahalede kendisine düşen sorumluluğu alır.
PÇ:10 Mesleki performansının gerektirdiği tüm rolleri yerine getirir.